Gjør badingen til en lek

Noen barn gråter når det er tid for å bade, andre gråter når det er på tide å komme seg ut av vannet. Med noen morsomme aktiviteter blir badingen en lek!

Barn som bader. FOTO

Er du en av dem som har barn som ikke liker å bade? Det positive er jo at barn ikke har behov for å bade like ofte som voksne. Hvor ofte du skal bade barnet, avhenger av alder og aktiviteter. Generelt holder det med 1-2 ganger i uken – eller hvis barnet har blitt veldig skittent (etter utelek i søle, for eksempel).

Gode badevaner

Ved å gjøre badingen til en morsom aktivitet, kan det virke positivt for fremtidige vaner for kroppsvask (og personlig hygiene) og bading blir noe de gleder seg til å få gjort. Det er viktig å få et godt forhold til vann, samtidig som det er minst like viktig å føle seg trygg i vannet.

I tillegg kan badestunden være en verdifull tid for både barn og foreldre, der man er sammen og tilstede uten forstyrrelser. Så hvordan gjøre badingen til en lek?

Badeskum

Det kommer ikke som en overraskelse, men skum og bobler i badekaret er alltid en vinner og det bidrar til en gøy badeopplevelse. Bruk Lano Dusjsåpe for å lage herlig skum som kan lekes og plaskes med.

Hvor morsomt er det ikke med en hatt eller skjegg laget av skum?! Eller kanskje dere får til å lage et skumslott? Her er det bare fantasien som setter grenser.

Tips for å få mest mulig skum: Tilsett Lano rett hvor strålen fra tappekranen treffer vannet mens du fyller badekaret. Bruk maks trykk fra tappekranen for mest mulig skum!

Morsomme badeleker

Badeender er et obligatorisk innslag på badet! Det er ingen tvil om at humøret holdes flytende med en kul badeand, men det finnes haugevis av morsomme badeleker til de små.

Kanskje et sjørøverskip, fiskestang eller badeballer blir en hit hos den lille?

Andre leker

Eller skal vi si «leker»? For du trenger ikke kjøpe noe som helst for å underholde de minste. Kanskje holder det med en kopp eller to, der man kan heller vann fra den ene til den andre. En svamp eller tom sjampoflaske som kan klemmes så vannet spruter, er også en favoritt hos noen.

 

Bade med badeand. FOTO

Lano Dusjsåpe er en mild og kremet såpe som virker pleiende på huden, og har en har en pH-verdien er lik hudens egen. Dusjsåpen er dermatologisk testet på sensitiv hud. Den passer selvfølgelig ikke bare til de små i familien, men også de store!